Solar logo

Bel Ons +31 (0)345 - 712 030

Veld Solar

Onze Projecten

Informatie

Onze Projecten

Veelgestelde vragen

Een zonnepaneelsysteem is een methode voor het opwekken van groene elektriciteit op uw dak, mede gesteund door de 0% BTW regeling van de overheid. Het systeem bestaat uit meerdere zonnepanelen die groene elektriciteit opwekken, een omvormer die de elektriciteit omzet van gelijkstroom naar wisselstroom, en installatiematerialen zoals het bevestigingsframe en de kabels. Als gecertificeerd installatiebedrijf laten wij onze zonnepaneelsystemen altijd installeren door eigen experts.

De meeste woningen/bedrijfspanden zijn geschikt voor zonnepanelen.

U dient rekening houden met de volgende punten:

  • U dient de eigenaar van de woning/het bedrijfspand te zijn. Indien dit niet het geval is, heeft u toestemming nodig van de eigenaar.
  • De opbrengst van uw zonnepanelen is afhankelijk van de ligging van uw dak. Hoe meer uw dak naar het zuiden gericht is, hoe hoger de opbrengst zal zijn.
  • U dient voldoende vrije ruimte op uw dak te hebben voor zonnepanelen. Dakkapellen, schoorstenen, antennes, en andere obstakels kunnen in de weg liggen en de opbrengst verminderen.
  • De dakconstructie dient stabiel te zijn.
  • Als een beschermd dorpsgezicht van toepassing is in uw buurt, ga dan bij de gemeente na of u zonnepanelen mag laten plaatsen op uw dak. Ook als uw huis een monumentaal gebouw is, dient u bij uw gemeente na te vragen wat de mogelijkheden zijn.

U kunt meer energie opwekken dan u zelf verbruikt. In het begin wordt de hoeveelheid opgewerkte energie afgehaald van wat u zelf verbruikt heeft. Dus als u 2000 Kilowattuur opwekt en u verbruikt zelf 3500 Kilowattuur dan hoeft u maar 1500 kilowattuur te betalen. Het wordt dus gesaldeerd.
Als u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, krijgt u een vergoeding per kw, maar die is niet gelijk aan de waarde van de (gesaldeerde) stroom die u zelf gebruikt. Dat bedrag verschilt per energieleverancier. U dient dit te controleren dat bij uw energieleverancier. De NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) houdt toezicht op de terug leververgoeding.

Het is een mogelijk om met zonnepanelen zelfvoorzienend te zijn. Zonnepanelen wekken bij geen zonlicht en in de winter minder stroom op. U gebruikt dan juist energie om te verwarmen, waardoor u een soort van accusysteem nodig heeft. Het gewone elektriciteitsnet vervangt zo’n systeem.

Hoeveel jaar zonnepanelen meegaan is afhankelijk van veel factoren. Daar is nog te weinig ervaring mee. Er wordt gerekend op minimaal 20 jaar voor de panelen en ruim 15 jaar voor een omvormer. Per fabrikant worden ook verschillende jaren genoemd.

Dat is afhankelijk van de energiemeter u nu heeft. Heeft u een oude analoge meter (met draaiend wieltje) dan moet u het laten vervangen door de energieleverancier. De energieleverancier vervangt deze dan met een slimme meter. Het kan zijn dat uw energieleverancier u hiervoor iets in rekening brengt.

Ja, u kunt heel goed zonnepanelen plaatsen op een plat dak. Op het plat dak is vaak de opstelling oost-west ook mogelijk waardoor vaak meer panelen op het dak passen.

Een afspraak op locatie? Wij sturen één van onze specialisten langs!