Solar logo

Bel Ons +31 (0)345 - 712 030

Veld Solar

Onze Projecten

Informatie

Onze Projecten

Informatie

Veelgestelde vragen

Een methode voor het opwekken van groene elektriciteit op je dak, mede gesteund door de 0% BTW regeling van de overheid. Een zonnepaneel systeem is een combinatie van meerdere zonnepanelen die elektriciteit opwekken, en een omvormer die de elektriciteit omzet van gelijkstroom naar wisselstroom en de installatiematerialen (bijvoorbeeld het bevestigingsframe en de kabels). Het systeem wordt bij ons altijd door eigen monteurs op het dak geplaatst.

Veel huizen zijn geschikt voor zonnepanelen.

U moet rekening houden met de volgende punten:
– U moet de eigenaar van het huis zijn. Bent u dat niet? dan is ieder geval toestemming nodig van de eigenaar van de woning.
– De opbrengst van u pv installatie is afhankelijk van de ligging van uw dak. Hoe meer uw dak op het zuiden ligt, hoe hoger de opbrengst.
– U moet genoeg vrije ruimte op uw dak hebben voor zonnepanelen. Dakkapellen, schoorstenen, antennes e.d. kunnen hinderlijk zijn en/of de opbrengst verlagen.
– De dakconstructie moet stabiel zijn.
– Als een beschermd dorpsgezicht van toepassing is in uw buurt, ga dan bij de gemeente na of u zonnepanelen mag laten plaatsen op uw dak.
– Ook als uw huis een monumentgebouw is, moet u bij uw gemeente navragen wat de mogelijkheden zijn.

U kunt meer energie opwekken dan u zelf verbruikt. In het begin wordt de hoeveelheid opgewerkte energie afgehaald van wat u zelf verbruikt heeft. Dus als u 2000 Kilowattuur opwekt en u verbruikt zelf 3500 Kilowattuur dan hoeft u maar 1500 kilowattuur te betalen. Het wordt dus gesaldeerd. Als u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, krijgt u een vergoeding per kw, maar die is niet gelijk aan de waarde van de (gesaldeerde) stroom die u zelf gebruikt. Dat bedrag verschilt per energieleverancier. Controleer dat bij u energie leverancier! De NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit) houdt toezicht op de terug leververgoeding.
Het is een mogelijk om met zonnepanelen zelfvoorzienend te zijn. Zonnepanelen wekken bij geen zonlicht en in de winter minder stroom op. U gebruikt dan juist energie om te verwarmen, waardoor u een soort van accusysteem nodig heeft. Het gewone elektriciteitsnet vervangt zo’n systeem.
Hoeveel jaar zonnepanelen meegaan is afhankelijk van veel factoren. Daar is nog te weinig ervaring mee. Er wordt gerekend op minimaal 20 jaar voor de panelen en ruim 15 jaar voor een omvormer. per fabrikant worden ook verschillende jaren genoemd.
Dat is afhankelijk van de energiemeter u nu heeft. Heeft u een oude analoge meter (met draaiend wieltje) dan moet u hem laten vervangen door de energie leverancier. De energie leverancier vervangt deze dan met een slimme meter, Het kan zijn dat uw energieleverancier u hiervoor iets in rekening brengt.
Ja, je kunt heel goed zonnepanelen plaatsen op een plat dak. Op het plat dak is vaak de opstelling oost-west ook mogelijk waar door er vaak meer panelen op het dak passen.

Een afspraak op locatie? Wij sturen één van onze specialisten langs!