Solar logo

Bel Ons +31 (0)345 - 712 030

Veld Solar

Onze Projecten

Informatie

Onze Projecten

Elektrische Installaties

Duurzame en kwalitatieve elektrische installaties

Wij kunnen de volledige elektrische installatie voor uw zonnepaneelsysteem verzorgen. Onze experts zijn gecertificeerd voor het uitvoeren van elektrische installatiewerkzaamheden, van de aansluiting op uw huidige installatie tot het aanleggen van nieuwe installaties. Wij hanteren daarbij altijd de richtlijnen van de NEN-1010 en sluiten niets aan of voeren geen opdrachten uit als niet aan deze normen kan worden voldaan.

Bovendien voeren wij alle noodzakelijke metingen uit met geavanceerde installatietesters. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat de bekabeling en installatieautomaten correct zijn geïnstalleerd en dat alles naar behoren functioneert.

Een afspraak op locatie? Wij sturen één van onze specialisten langs!

1-fase of 3-fasen aansluiting?

Een aansluiting bestaat uit de draden (plus beveiliging) die de meter in uw meterkast verbinden met het elektriciteitsnet.

De grootte van de aansluiting bepaalt hoeveel stroom er wordt geleverd. Een woning heeft een 1-fase aansluiting of een 3-fasen aansluiting.

1 fase 3 fase
favicon

Wat is een 1-fase aansluiting?

Veel woningen zijn aangesloten via een 1-fase aansluiting. Bij een 1-fase aansluiting komt één kabel in uw meterkast binnen, samen met de nuldraad. De spanning op uw stopcontacten wordt bepaald door het verschil tussen deze ene fasedraad en de nuldraad.

Als uw meterkast is voorzien van een 1-fase groepenkast, staat er 220/230V op uw elektriciteitsmeter. Op de factuur van de energieleverancier wordt een 1-fase aansluiting weergegeven als 1×25/1x30A.

Wat is een 3-fasen aansluiting?

Bij een 3-fasen aansluiting komen drie kabels van elk 230 V uw meterkast binnen, samen met de nuldraad. 3-fasen aansluitingen zijn groter dan 1-fase aansluitingen en leveren een hoger vermogen.

Als uw meterkast is uitgerust met een 3-fasen groepenkast, staat er  3×220/230V of 380/400V op uw elektriciteitsmeter. Vanuit de onderkant van uw groepenkast komen in totaal vier kabels: de drie fasen kabels en de nuldraad. De standaard woningaansluiting is de 3x25A-aansluiting.